Process automation

Automatisering is onze "core" business en tevens onze grootste passie! 

Ontzorg uw medewerkers, verhoog uw productiviteit 

en reduceer kosten via 

onze slimme automatiseringsoplossingen
voor de procesindustrie. 

PLC sturingen

Op basis van uw eisen en de omvang van uw proces of installatie gaan wij op zoek naar de beste sturing. Soms volstaat een eenvoudige PLC sturing, soms is een uitgebreid netwerk met meerdere PLC’s nodig.
We zorgen steeds dat de modules modulair zijn zodat deze samen met uw onderneming kunnen groeien. Binnen Siemens hebben wij ervaring in Step 7, TIA Portal, WinCC Flexible. We werken zowel met S7-300 PLC's, S7-417 en S7-410 PLC's.

Indien uw netwerk meerdere devices bevat of decentrale peripherie kan u steeds terugvallen op onze kennis binnen profibus, alsook Profinet of profibus PA.

We starten steeds vanuit een functionele analyse die we vervolgens omzetten in code aan de hand van bouwstenen uit de eigen opgebouwde bibliotheek.

 

action
WinCC

Visualisatie ( SCADA)

Een SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) zorgt ervoor dat u uw bedrijfsprocessen eenvoudig kan opvolgen. Door middel van gebruiksvriendelijke interfaces kan u uw proces of installatie opvolgen, alarmen instellen, stocks beheren, temperaturen bewaken met een trendlijnen, historische data opvragen, ... . Een eenvoudige touch panel of een complete master/server opstelling met meerdere operator stations zorgen voor een perfecte datacontrole en -opvolging.

DCS ( PCS7)

Het moderne Proces Control Systeem SIMATIC PCS 7 staat voor top-level efficiëntie in proces automatisering. Het verzorgt de automatisering van alle primaire processen. Van een klein laboratorium systeem tot aan een groot plant netwerk, SIMATIC PCS 7 biedt uiterst flexibele schaalvergroting en laat een significante vermindering van de Total Cost Of Ownership (TCO) zien. Als system integrator hebben onze professionals ervaring in PCS7 versie 6 tot versie 9. We hebben kennis in de standaard bibliotheek maar ook in de recentste APL versie en industry library.  

Bijkomende functionaliteiten nodig? Geen probleem, we hebben ook ervaring in het ontwikkelen van eigen blokken in SCL code of STL code.

Door onze jarenlange ervaring zijn wij evenals vertrouwd met ISA-88 en ISA-106 standaarden.

Afbeelding1
safety plc

Safety PLC

Binnen de proces industrie is veiligheid en een veiligheidsvisie onmisbaar. Wij bieden zowel oplossingen voor stand alone installaties, als geïntegreerde en hybride oplossingen (veiligheidsPLC’s die communiceren met procesPLC’s Indien gewenst maken we een veiligheidsdossier op waarin we alle kritische componenten en hun beschikbaarheid visualiseren.

PCS7 Route Control

Route Control is onderdeel van SIMATIC PCS 7 en geschikt voor het besturen en beheren van materiaal transportroutes. Het voordeel van een geïntegreerde aanpak ten opzichte van handmatig geprogrammeerde routes is dat wijzigingen snel en correct worden uitgevoerd.

De routes kunnen voorgedefinieerd worden of automatisch via Route Control aan de hand van het Professor Dijkstra algoritme. Dit algoritme zet standaard de verwerkte producten om in productiebatches maar is ook uitermate geschikt voor een meer complexe manifold aansturing. Op dit niveau kan u instellen of producten zich wel of niet na elkaar door dezelfde leiding mogen bewegen. Deze eigenschappen zijn met name van belang in de chemische, petrochemische en voedings- & drankenindustrie.

Dit kunnen eenvoudige transportroutes zijn, maar ook complexe flexibele route combinaties. Een route kan geschikt zijn voor vloeistoffen of vaste stoffen.

Tanks