Process automation

Automatisering is onze "core" business en tevens onze grootste passie! Wij werken samen met u om automatiseringsoplossingen voor de procesindustrie te ontwikkelen en u te adviseren over alles gaande van de engineering tot een probleemloze werking van het gehele proces. Dit omvat ook de implementatie van de individuele componenten van het automatiseringsgedeelte zoals PLC’s, HMI’s en andere elektrische randapparatuur

PLC Sturingen

Op basis van uw eisen en de omvang van uw process of installatie gaan wij op zoek naar de beste sturing.

Dit kan gaan van een eenvoudige PLC sturing tot een uitgebreid netwerk met meerdere PLC's.
We zorgen steeds dat de modules modulair zijn zodat deze samen met uw onderneming kunnen groeien. Binnen Siemens hebben wij ervaring in Step 7, TIA Portal, WinCC Flexible. We werken zowel met S7-300 PLC's tot en met S7-417 en zelf S7-410 PLC's.

Indien uw netwerk meerdere devices bevat of decentrale peripherie kan u steeds terugvallen op onze kennis binnen profibus alsook Profinet of profibus PA.

We starten steeds vanuit een functionele analyse die we vervolgens omzetten in code aan de hand van bouwstenen uit de eigen opgebouwde bibliotheek.

 

action
WinCC

Visualisatie ( SCADA)

Een SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) zorgt ervoor dat uw bedrijfsprocessen eenvoudig kan opvolgen. Door middel van een gebruiksvriendelijke interface kan u uw proces of installatie opvolgen, alarmen instellen, stocks beheren, temperaturen bewaken met een trend, historische data opvragen,... Dit kan gaan van een eenvoudige touch panel tot een master/server opstelling met meerder operator stations. Wij werken standaard met WinCC van Siemens maar we zijn niet gelimiteerd tot dit product.

DCS ( PCS7)

Voor grotere installaties maken wij gebruik van een DCS opstelling.
Als integrator hebben onze werknemers jarenlange ervaring in het pakket PCS7 van Siemens.

SIMATIC PCS 7 staat voor top-level efficiëntie in proces automatisering.
Het verzorgt de automatisering van alle primaire processen.

Van een klein laboratorium systeem tot aan een groot plant netwerk, SIMATIC PCS 7 biedt uiterst flexibele schaalvergroting en laat een significante vermindering van de Total Cost of Ownership zien.

Als system integrator hebben hebben onze proffesionals ervaring in PCS7 Versie 6 tot versie 9.

We hebben kennis in de standaard bibliotheek maar ook in de laatste APL bibilotheek.

Bijkomende functionaliteiten nodig? Geen probleem, we hebben ook ervaring in het ontwikkelen van eigen blokken in SCL code of STL code.

Door onze jarenlange ervaring zijn wij evenals vertrouwd met ISA-88 en ISA-106 standaarden

Afbeelding1
safety plc

Safety PLC

Binnen de processindustrie is veilgheid en veiligheids visie onmisbaar geworden. Wij bieden oplossingen voor stand alone installaties als geintegreerde oplossingen als ook hybride oplossingen ( veiligheids PLC die communiceert met process PLC) Wij kunnen ook voor u een veiligheidsdossier opmaken waarin alle kritische componenten samen met hun beschikbaarheid in rekening gebracht worden.

PCS7 Route Control

Route Control is onderdeel van SIMATIC PCS 7 en geschikt voor het besturen en beheren van materiaal transportroutes. Het voordeel van een geïntegreerde aanpak ten op zichte van handmatig routes programmeren is dat wijzigen snel en correct uitgevoerd kunnen worden.

De routes kunnen voorgedefinieerd worden of automatisch door Route Control bepaald worden aan de hand van het Professor Dijkstra algoritme. Dit kan het in batches verwerken van producten zijn, maar ook complexe manifold aansturing of stoffen die nooit na elkaar door een leiding mogen. Deze eigenschappen zijn metname van belang in de chemische, petrochemische en voeding & genot industrie.

Dit kunnen eenvoudige transportroutes zijn, maar ook complexe flexibele route combinaties. Een route kan geschikt zijn voor vloeistoffen of vaste stoffen. Per deelroute zijn de eigenschappen en voorwaarden aan te geven waar de routebepaling rekening mee moet houden.

Tanks